Kombi bakımı her sene yapılmalı mı? Kombi bakımı yapılmazsa sorun olur mu?
Kombi bakımı ev, ofis ve işyerlerinde kullandığımız hermetik, bacalı, yoğuşmalı kombilerin incelenip gerekli bakımının yapılması ve meydana gelebilecek arızaların önceden tespit edilerek arızayı ve masrafı minimum seviyeye indirip Kombinin ömrünü ve yakış kalitesini maksimum düzeye çıkarma işlemine kombi bakımı denir.
Periyodik kombi bakımı ile kombilerinizin performansını arttırabilir, ömrünü uzatabilir, arızalanmaları minimum seviyeye çekebilir, ısıdan ve yakıt tüketiminden tasarruf sağlayabilirsiniz.
Kombi bakımı taleplerinizde cihazlarınıza tam bakım hizmet veriyoruz.
Kombi Bakımı Nasıl Yapılıyor?
Kombi yanma verimini arttırmak amacı ile iç tozlarının temizlenmesi.
Kalorifer tesisatının dönüş hattında yer alan filtrenin sökülüp temizlenmesi ve kombi bir süre çalıştırıldıktan sonra tekrar kontrol edilerek tesisatın durumuna bakılması, eğer filtre tekrar pislik toplamışsa petek temizliği yapılması yakıt tasarrufu açısından bütçenize çok büyük fayda sağlayacaktır.
Genleşme tankı hava basınç kontrolünün yapılması (1,5 bar olacak şekilde)
Çakmak mekanizmasının kontrol edilmesi ve ayarlanması.
Brülör (yanma odaları) temizliğinin yapılamsı.
Sıcak su kontrolü sensör ölçümünün yapılması şayet değeri istenen değerde değilse değiştirilmesi.
Gaz enjertörlerinin temizliği ve yanış kontrolünün gerçekleştirilmesi.
Fan motoru kontrolü kirlenmiş fanlar balans neticesinde ses yapabilir temizlenip yağlanması sonucu kombiniz daha sessiz çalışır.
Kombi bakım ekiplerimiz cihazınızın bakımını gerçekleştirirken cihazınızda daha önceden meydana gelmiş olan veya arada sırada tekrarlayan arızaları bildirmeniz halinde sertifikalı servis elemanlarımız arızaları ortaya çıkarabilecek olan parçalarında gerekli kontrolünü yaparak sizleri bilgilendireceklerdir.
Kombi bakım ücretleri ne kadar?
Kombi bakım ücretleri hermatik ve bacalı kombi için 2020 yılı fiyatımız 70 TL. olarak belirlendi.
Yağuşmalı kombi 2020 bakım ücretimiz 90 TL. olarak belirlendi